till startsidan

HALLOWEEN-MUMS!

Halloweenpizza i långpanna                 

Receptgivare: Menyse.com

Svårighetsgrad: Medel



Tillagningstid: 1 tim 30 min
INGREDIENSER Antal portioner: 4 
 
Pizzadeg:


Jäst (färsk)

50,0 

gram

Vatten

3,5 

dl

Olivolja

1,0 

msk

Salt

1,0 

tsk

Vetemjöl

7,0 

dl





Fyllning:


Pizzasås

8,0 

msk

Hårdost (riven)



Salami



Paprika (röd-gul-grön)



Champinjon (färsk)



Olivolja



Salt & peppar



 
 
 


TILLAGNING
  1. Pizzadeg: Jämför grundrecept.
    Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
    Tillsätt olivolja, salt och mjöl.
    Blanda och knåda i cirka 10 minuter.
    Låt degen jäsa i 30-60 minuter under duk.
    Värm ugnen till 250°C.

  2. Pizza: Hacka skinka. Smörj en ugnplåt eller lägg på bakplåtspapper.
    Knåda degen på mjölat bakbord.
    Kavla ut degen. Lägg den på ugnsplåten. 
    Bred på pizzasås och strö skinka över.
    Riv rikligt med ost över.

  3. Figurer: Markera rinkar på degen.
    Gör olika figurer av paprika, svamp, korv etc, alltefter vad fantasin tillåter.
    Ringla lite olivolja över. Krydda.

  4. Grädda i ugn 10-20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig.
    Ta ut och stansa ut rundlar med matringar.
Tillägg: Alternativ kan man göra figuerer efter det att pizzan bakats. Man kan också stansa ut ringar före gräddning.
Gör gärna småpizzor, det blir suuuuuuuuupergott! Pumpapaj med pepparkaksbotten

Men dessert behövs ju också!
PUMPAPAJ MED PEPPARKAKSBOTTEN.

Receptgivare: Petter - Menyse                                                

Svårighetsgrad: Medel

Tilläggstid:

Tillagningstid: 1 tim 10 min

Skriv ut 

INGREDIENSER Antal portioner: 8 
 

Pepparkakor

250,0 

gram

Smör

200,0 

gram

Pumpapuré (burk)

800,0 

gram

Farinsocker

2,0 

dl

Strösocker

1,0 

dl

Salt

1,0 

tsk

Sirap (ljus)

3,0 

msk

Whisky

3,0 

msk

Kanel

3,0 

tsk

Ingefära (färskriven)

3,0 

msk

Muskot (riven)

1,0 

krm

Ägg

6,0 

styck

Kondenserad mjölk

2,0 

dl





Tillbehör:


Vispgrädde

2,0 

dl

 
 
 
TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
    Smält smöret och mixa pepparkakorna i en matberedare. Tillsätt smöret och pressa ut deg i en stor pajform (eller i två mindre).

  2. Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan i pumpasmeten i pajformen. Sätt in i ugnen och grädda i 45 min.
    Sänk värmen till 175 grader efter 15 min.

  3. Stäng av ugnen när pajen gräddat klart och låt den stå i ugnen med öppen lucka i ytterligare 20 min. Låt den sedan kallna.

  4. Vispa under tiden grädden tjock med en visp. Tillsätt eventuellt lite strösocker i den vispade grädden.

Kommentar

Pajen kan med fördel stå över natten i kylskåp innan servering. Detta gör att pajen drar åt sig av de goda kryddorna, och blir saftigare. Pumpapuré på burk kan vara svårt att hitta i butik. Alt: Koka och mosa pumpa. Skriv gärna en kommentar om hur många portioner du vill ha ifall du inte orkar räkna ut det!



Hoppas det smakar!
PUSSAR!


Kommentarer
Postat av: Your dream closet-,

haha jag håller med dig helt oh hållet, de där frissyrerna är inte snygga någonstans ;) de kanske platsar på en modevisningen, men njaaa jag tyke rinte heller de är snygga :P

2008-10-29 @ 08:03:09
URL: http://yourdreamcloset.blogg.se/
Postat av: Malin

Roligt med ett recept med något med pumpa i :)

2008-10-29 @ 15:06:43
URL: http://ankarsviksmalvakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0